Bir gayrimenkulün geliştiricisi, yatırımcısı ve kullanıcısı için ekonomik, sosyal, teknik, finansal ve yasal enstrümanları ile bir araya getiren en önemli evre, proje geliştirme sürecidir. Gayrimenkul projesi geliştirme, fikir aşaması, analizleri, uygulama süreci ve uygulama sonrasıyla birlikte multi-disipliner faktörlerden oluşan organik bir yapıya sahiptir. Bir arsanın mevcut imar durumu ve yapılaşma şartlarıyla birlikte, arsa şekli, büyüklüğü, konumu, çevresiyle olan etkileşimi, kısa ve uzun vade bölge gelişimi, sosyo-kültürel imkan ve ekonomik olanakları ile mikro ve makro göstergeler dikkate alınarak ilgili mevzuat ve uygulama esasları kapsamında proje geliştirme analizleri ve proje değerleme çalışmaları yapılır.
Bir gayrimenkul yatırımcısı ve geliştiricisi için, projeye dahil olup olmama kararını vermesinde önemli bir etken olan fizibilite analizleri, bir yatırımın geri dönüş süresi ve getiri miktarını, yatırım maliyetini, proje fikrinin veya mevcut projenin tüm olumlu-olumsuz yönlerini, projenin karlılığı, verimliliği, talebe yanıt verebilirliği ile ne kadar uygulanabilir olduğunu, dolayısıyla yapılabilirliğini gösteren çözümlemelerden oluşmaktadır.
Bu kapsamda yapılan genel araştırmalar ise sırasıyla aşağıdaki şekildedir:
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun sermaye piyasası mevzuatı uyarınca gayrimenkul değerlemesi yaptırmaları zorunlu tutulan işlemler için, şirketimiz mevzuat hükümlerinin belirlediği asgari unsurlar ve uluslararası değerleme standartları gereğince gayrimenkul portföy değerlemesi hizmeti vermektedir.
Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) ve Gayrimenkul Portföy Yönetimi Şirketleri bu kapsamda hizmet verdiğimiz kurum ve kuruluşlardır.